• Sea view
  • Master-Bedroom
  • Kitchen
  • Living-room
  • Dining area
  • Bathroom

Egmond aan Zee

Ideale basis voor een geslaagde vakantie

Beschrijving

Het voormalige vissersdorp Egmond aan Zee met zijn prachtige vuurtoren biedt voor ieder type vakantieganger een scala aan mogelijkheden.

Allereerst is er het brede, schone strand. Heerlijk om te zonnebaden of uit te waaien wandelend langs de vloedlijn.

Voor wandelaars is dit gebied een eldorado: u kunt tochten langs het strand maken naar Bergen aan Zee en Castricum aan Zee, maar het is ook mogelijk om door het duingebied of gewoon langs de duinenrij over de brede boulevard te wandelen.

En wat te denken van een fietstocht door het duinreservaat. Als huurder heeft u de beschikking over een toegangskaart van het duinreservaat . In onze woning vindt u een aantal routebeschrijvingen voor fietstochten in de omgeving van Egmond aan Zee, waaronder een molentocht.

Winkelen

De Voorstraat is de gezellige winkelstraat van het dorp, waar u alle dagen van de week terecht kunt. U zult verbaasd staan over de verscheidenheid aan winkels. Wandelend over de Voorstraat komt u langs diverse terrassen, waar het goed toeven is. U kunt in de verschillende restaurants genieten van uitstekend verzorgde maaltijden.

Bezienswaardigheden

Het botenhuis van de reddingmaatschappij, het historisch museum en de gratis toegankelijke permanente tentoonstelling van modelschepen in de Prins Hendrik Stichting zijn een bezoek meer dan waard.

Egmond aan Zee is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de historische stad Alkmaar, het dorp Bergen dat bekend staat om zijn culturele uitstraling of Bergen aan Zee met zijn landelijk bekende zeeaquarium.

In ons appartement vindt u een informatiemap over de bezienswaardigheden en evenementen.